ТЕХНОЛОГІЇ ХМАРНИХ ОБЧИСЛЕНЬ, ІКТ-АУТСОРСІНГ ТА НОВІ ФУНКЦІЇ ІКТ-ПІДРОЗДІЛІВ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ І НАУКОВИХ УСТАНОВ - БиковВ.Ю. (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2012)
Надано широкий за напрямками та глибокий за дослідженнями аналіз сучасного етапу інформатизації суспільства і освіти. З позицій системного підходу розглянуто інноваційний причинно-наслідковий ланцюг, що висвітлює і деталізує загальну проблему – невідповідність організаційно-функціональної структури ІТ-підрозділів освітніх організаційних структур об’єктивним умовам сучасного стану розвитку засобів і технологій інформаційного суспільства.