THE COURSE “FUNDAMENTALS OF DISTANCE LEARNING IN PRIMARY EDUCATION” AS A COMPONENT OF LIFELONG EDUCATION OF PRIMARYS (Journal of Information Technologies in Education (ITE), 2015)
Сучасне інформаційне суспільство ставить нові вимоги до процесу підготовки майбутнього вчителя початкової школи як складової системи неперервної освіти. Важливе місце в забезпеченні неперервної освіти відводиться дистанційному навчанню, яке сприяє підвищенню мотивації до самоосвіти та самореалізації, активізації самостійної пізнавальної діяльності, набуттю фундаментальних знань і формуванню умінь і навичок їх застосування у професійній діяльності.     У зв’язку з цим у статті проаналізовано навчальну дисципліну «Основи дистанційного навчання у початковій освіті», що сприяє підготовці майбутніх вчителів початкової школи до успішного застосування технологій дистанційного навчання в системі неперервної освіти. У структурі дисципліни виділено два модулі. Перший модуль має на меті розкрити теоретичні відомості щодо технології дистанційного навчання у початковій освіті, а другий – передбачає виконання індивідуального науково-дослідного завдання. Також у статті наведені теми лекційних, практичних занять і самостійної роботи, охарактеризовано систему контролю навчальних досягнень студентів.     У цілому означена дисципліна сприяє розвитку системного мислення майбутніх фахівців, вивченню теоретичних, методологічних і практичних проблем формування,функціонування та розвитку системи неперервної освіти.
Keywords: дистанційне навчання; основи дистанційного навчання у початковій освіті; система неперервної освіти