(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2016)
У статті досліджено розвиток навчання із використанням комп’ютерних технологій та інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у США, окреслено стан інформатизації у закладах вищої медичної освіти України, проаналізовано досвід Львівського національного медичного університету (ЛНМУ) імені Данила Галицького у сфері використання новітніх технологій та Інтернету для навчання, і зокрема кафедри латинської та іноземних мов згаданого вище ВМНЗ на шляху до модернізації та інформатизації навчального процесу. В результаті проведеного дослідження охарактеризовано перші комп’ютеризовані навчальні програми, що застосовувалися під час підготовки майбутніх лікарів. Стверджується, що комп’ютерні технології у медичній освіті були вперше використані у США та використовувалися як допоміжні інструменти навчання з метою полегшення, покращення та оптимізації існуючих педагогічних засобів та методик. Доведено, що у нашій країні комп’ютерні та інформаційно-комунікаційні технології також активно використовуються як допоміжні елементи навчання студентів-медиків, а процес інформатизації галузі вищої медичної освіти стрімко розвивається та має великі перспективи, що засвідчено результатами проведеного анкетування студентів ЛНМУ імені Данила Галицького,результати якого висвітлені у цій праці.