(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2016)
Впровадження в початкову школу пропедевтичного курсу інформатики спонукало до введення в освітній процес вищого педагогічного навчального закладу дисциплін, які формують інформатично-методичні вміння у майбутніх учителів молодших класів. Тому важливо розробити методичне забезпечення належного рівня для студентів напряму підготовки "Початкова освіта": програми відповідних навчальних дисциплін, курси лекцій,лабораторні практикуми, методичні рекомендації до практичних (семінарських) занять та самостійної роботи майбутніх фахівців тощо. У студентів повинні сформуватися знання про основні компоненти методичної системи навчання інформатики та їхню взаємодію у навчальному процесі; концепції викладання інформатики в початковій школі; загальну і часткову методики викладання інформатики; уміння планувати навчальний процес; добирати організаційні форми і методи, адекватні до змісту матеріалу, що вивчається. Стаття присвячена висвітленню особливостей підготовки майбутніх учителів початкових класів до викладання пропедевтичного курсу інформатики у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка. Зокрема, зазначено мету й завдання дисципліни "Інформатика з методикою викладання у початковій школі",проаналізовано зміст лекційного курсу, тематику лабораторного практикуму, окремі аспекти самостійної діяльності студентів, а також знання і вміння, якими повинні оволодіти майбутні фахівці.