(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті описано методику використання кейс-методу при підготовці науковопедагогічних працівників до роботи з сервісами електронної бібліотеки на прикладі тренінгового заняття. Складено робочу програму, за якою будуть навчатися користувачі, редактори та адміністратори ЕБ використанню сервісів електронної бібліотеки.Розроблено шкалу оцінювання знань та вмінь науково-педагогічних працівників за результатами виконання картки-завдань. Складено орієнтовні контрольні питання до тренінгового заняття. Розглянуто метод ситуаційного навчання – кейс-метод, досліджено поняття методу кейсів, види та етапи створення кейсів. Досліджено основні характеристики методу ситуаційного навчання: аналітичну та пізнавальну. Аналітична діяльність може включати проблемний аналіз і/або системний аналіз, і/або причинно-наслідковий аналіз, і/або праксеологічний аналіз, і/або прогностичний аналіз, і/або програмно-цільовий аналіз. Досліджено принцип формування бібліографічного описання ресурсу ЕБ на основі метаданих, поняття «якість метаданих ЕБ». Доведено, що помилки, при внесенні метаданих, можуть так чи інакше блокувати доступ до матеріалів ЕБ.