(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У публікації представлено досвід застосування базових сервісів Google у роботі викладачів обласного інституту післядипломної педагогічної освіти із слухачами курсів підвищення кваліфікації з метою організації змішаного навчання та підвищення їх ІКТкомпетентності. Післядипломна педагогічна освіта виконує функції спеціалізованого вдосконалення освіти та професійної підготовки педагогів шляхом поглиблення, розширення і оновлення їх професійних знань, умінь і навичок. Підвищення ІКТ-компетентності працюючих педагогів є нагальним державним завданням для викладачів, які працюють у системі післядипломної педагогічної освіти. Сервіси Google мають широкі можливості для організації навчання працюючих педагогів у змішаних формах та підвищення їх ІК-компетентності. Підвищення ІКТ-компетентності працюючих педагогів дає їм можливість йти в ногу з часом, не відставати від своїх учнів, а вести їх за собою. В наслідок застосування базових сервісів Google працюючими педагогами області, під час їхнього навчання на курсах підвищення кваліфікації, відбулося зростання їх рівня ІКТкомпетентності, підвищилась мотивація до використання у професійній діяльності інформаційно-комунікаційних технологій, зросла частка участі педагогів у спільнотах Google+ за професійними інтересами, педагоги набули знань та умінь в проботі з навчальними блогами і сайтами Google. Інформаційно-комунікаційні технології розвиваються дуже швидко. Застосування базових сервісів Google у системі післядипломної освіти дозволяє працюючим педагогам підвищувати власну кваліфікацію змінюючи дошку і крейду, зошити та ручки на спільну працю з викладачем та колегами в Google-формах, Google-таблицях, Google-презентаціях.Замість пошуку інформації у книжкових бібліотеках користуватися пошуком електронних ресурсів.