(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті розглядається проблема формування інформаційної компетенції в контексті лінгводидактичної підготовки майбутніх учителів української мови у початковій школі в умовах бі- і трилінгвального навчального середовища; розкривається зміст понять «лінгводидактична компетентність майбутніх учителів української мови у початковій школі з кримськотатарською мовою навчання» та «інформаційна компетенція»;запропоновано шляхи формування інформаційної компетенції як складової метапредметної у структурі лінгводидактичної підготовки студентів спеціальності «Початкова освіта». Вирішення проблеми формування інформаційної компетенції відображає педагогічну,лінгводидактичну та методичну доцільність використання інформаційних технологій на практичних, семінарських та лекційних заняттях дисциплін професійно орієнтованого циклу. Спираючись на принцип міждисциплінарності професійної підготовки майбутніх учителів, виділено ті дисципліни, при вивченні та засвоєнні яких раціональним є застосовування інформаційно-комунікаційних технологій. До них належать «Методика викладання української мови в початковій школі», «Методика викладання кримськотатарської мови в початковій школі», «Основи білінгвального навчання мовам(українська, кримськотатарська)», «Методика навчального перекладу (українська/кримськотатарська)» на спеціальності «Початкова освіта» у вищому педагогічному навчальному закладі.