(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті розглянуто систему комп’ютерної математики навчального призначення створену на базі Херсонського державного університету, результатом удосконалення якої стали понад 8 програмних засобів, розроблених на замовлення Міністерства освіти і науки,молоді та спорту України. Особливе місце серед навчальних дисциплін як у загальноосвітніх навчальних закладів, так і вищих навчальних закладів займають точні та природничі дисципліни. Вони формують фундаментальні наукові знання, що базуються на точних математичних моделях та методах. Навчальний процес з цих дисциплін має включати не лише лекції та семінарські заняття, а і активні форми навчання: практичні заняття,лабораторні роботи, виробничу практику тощо. Перелічені особливості диктують і специфічні інтелектуальні та архітектурні властивості інформаційних технологій,призначених для використання у навчальному процесі з цих дисциплін. Оскільки, з точки зору технологій, що використовуються у реалізації функціональності програмних засобів вони фактично є системою комп’ютерної алгебри навчального призначення. А отже важливе значення при їх розробці посідає система алгебраїчного програмування АПС розроблена в Інституті кібернетики Національної академії наук України під керівництвом академіка О.А. Летичевського в 80-х роках ХХ сторіччя.