(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
Національна система освіти України спонукає вчителів музичного мистецтва до пошуку й впровадження нових форм і методів проведення уроків, які б допомагали формувати особистість національного типу через залучення учнів початкової школи до мультимедійних технологій. Формування естетичного ставлення молодших школярів до національного пісенного фольклору засобами мультимедійних технологій сприяє більш ефективному естетичному,розумовому, моральному та духовному розвитку, залучає дітей до творчих пошуків шляхом розв’язання завдань дослідницького та творчого характеру, більш повно розкривається їх природні задатки. На сучасному етапі накопичення звукової народної пісенної інформації репродукується через систему комп’ютерів, дисків, електронних підручників, що позитивно впливає на розвиток цілісної національної культури особистості, її смаків, музичноестетичної вихованості й виступає як сприятлива умова та додатковий стимул для засвоєння знань як у навчально-виховному процесі так і на відстані. Впровадження мультимедійних та дистанційних технологій у практику вчителів музичного мистецтва допомагає поєднати дидактичні функції комп’ютера й традиційні прийоми й засоби навчання, збагачує й поповнює навчально-виховний процес початкової школи новими формами роботи, що сприяє більш ефективному засвоєнню музичного навчального матеріалу, національного пісенного фольклору, звичаїв і традицій українського народу.