(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
Якість математичної освіти багато в чому залежить від якості освіти в цілому.Основну ідею, можна резюмувати наступним чином: для того, щоб виховувати молоде покоління людей, щоб мати можливість гідно зустріти вимоги часу, необхідно створити умови для утворення високоякісної математики. Підвищення якості математичної освіти учнів в середній школі є однією з найбільш актуальних проблем. Зміст шкільного курсу математики і її методу навчання завжди був предметом дослідження, а іноді бурхливих наукових суперечок. Є спеціальні методи навчання алгебри та аналізу у вищій школі. Проте в навчальному процесі алгебраїчні поняття та принципи аналізу наведені в такій абстрактній і узагальненій формі, що студент може має значні труднощі для зіставлення цих загальних абстрактних понять з певними конкретними образами. Поліпшення показників якості освіти може бути досягнуто за допомогою відповідного комп’ютерних технологій. Статтю присвячено проблемам використання хмаро орієнтованих систем комп’ютерної математики (СКМ). Розглянуто перспективи розвитку Web-СКМ в аспекті хмаро орієнтованого середовища. Виявлено педагогічні особливості застосування SageMath Cloud як засобу навчання математичних дисциплін. Розкрито методичні аспекти навчання алгебри і початків аналізу у старшій профільній школі за допомогою хмаро орієнтованої СКМ SageMath Cloud.