(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті проаналізовано сучасні уявлення щодо структури та змістового наповнення компонентів інформаційної компетентності майбутніх економістів, відображені у фахових джерелах. Доведено необхідність розробки програмних засобів наочно-консультативного призначення, придатних для якісного опанування майбутніми економістами новими програмними засобами навчального та професійного призначення в умовах обмеженого часу. Шляхом порівняння основних можливостей вільно розповсюджуваних комп’ютерних засобів створення відео-консультацій обрано програмний засіб створення динамічних відео-консультацій відповідно до тематики навчальної дисципліни «Інформаційні системи і технології», що передбачена навчальним планом професійної підготовки майбутніх економістів. Розроблені окремі зразки відео-консультацій та здійснена експериментальна перевірка функціонування цих програмних засобів. У процесі педагогічного експерименту досліджувалися та порівнювалися узагальнені показники навчальної успішності – середній бал та коефіцієнт якості навчальної успішності студентів з найбільш складних тем дисципліни «Інформаційні системи і технології» у контрольній та експериментальній групах. У процесі статистичного аналізу даних, одержаних у результаті педагогічного експерименту, були обчислені показники описової статистики та критерій , на основі чого сформульовано висновки щодо ефективності та придатності розроблених відео-консультації до використання у системі формування інформаційної компетентності майбутніх економістів.