(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті досліджуються хмарні сервіси щодо можливостей їх застосування у професійній підготовці майбутніх економістів. У роботі проаналізовано: 1) хмарний сервіс gantter для аналізу проектів, їх ресурсів, ризиків та на прикладі продемонстровано можливості побудови діаграми Ганта проекту й виявлення критичного шляху проекта з використанням хмарного сервісу gantter; 2) хмарний сервіс SageMath Cloud з можливістю використання у хмарі мов програмування Sage, R, Python, Cython GAP та продемонстровано можливості для аналізу даних на прикладі побудови лінійної регресійної моделі на основі експериментальних даних з використанням мови R; 3) хмарний сервіс Google на прикладі використання електронних таблиць для розв’язання задачі лінійного програмування на основі надбудови Solver для розв’язання лінійних оптимізаційних задач; 4) освітній проект Big Data University, метою якого є навчання студентів обробленню великих об’ємів даних на основі хмарних технологій з можливістю вивчення мови запитів SQL, мови R для аналізу даних й методів роботи зі сховищами даних; 5) хмарні сервіси від «1С» та «БухСофт» для вивчення бухгалтерських інформаційних систем з можливістю створення звітів та нарахування зарплатні.