(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2014)
У статті визначено особливості процесу фундаменталізації інформатичної освіти,передумови її забезпечення у вищому навчальному закладі. Висвітлено поняття фундаментального знання та його роль у підготовці фахівця. Розглянуто проблеми реалізації доступу до якісної освіти, зокрема до електронних освітніх ресурсів у сучасному високотехнологічному середовищі. Визначено роль систем комп’ютерної математики як засобів фундаменталізації навчання інформатичних дисциплін.