(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2012)
Запропоновано алгоритми побудови узагальнених примітивних матриць Галуа і Фібоначчі довільного порядку, елементи яких належать простому полю. Розглянуто приклади застосування таких матриць в задачах синтезу узагальнених лінійних регістрів зсуву з лінійними зворотними зв’язками і матричного аналогу протоколу Діффі-Хеллмана.