(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2012)
Стаття присвячена розгляду роботи студентів спеціальності інформатика у ІТ структури ВНЗ як засобу набуття студентами професійних компетенцій. Досліджено проблеми підвищення якості підготовки фахівців та їх адаптації в реальному професійному середовищі. У статті виділено питання проектної роботи, за допомогою якої відбувається підвищення мотивації до здобуття навичок ІТ фахівця. Розкрито основні принципи, методика організації науково-дослідної роботи студентів та етапи формування дослідницьких компетентностей.