(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2012)
Висвітлюється авторський погляд на формування екологічного мислення, екологічної свідомості молодих поколінь, що є одним з головних завдань на шляху подолання глобальної екологічної кризи. На підставі особисто проведеного аналізу наукових видань та інших джерел, що висвітлюють гостроту проблеми, а також робляться спроби знайти шляхи її вирішення. Щоб система освіти була готова прийняти виклики XXI століття, необхідні певні перетворення системи на базі використання сучасних інформаційних технологій.