(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2012)
Дослідження доводить існування алгоритму для отримання всіх елементів класу бінарних матриць без отримання надлишкових елементів, тобто без отримання бінарних матриць, які не належать до цього класу. Це дає можливість уникнути перевірки, чи володіє кожен з отриманих об’єктів необхідними властивостями. Так у багато разів поліпшується ефективність алгоритму у зв’язку з критерієм часу. Звертається увага на вигоди з розглянутих задач для навчання по програмуванню.