(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2011)
У статті представлено інтегроване середовище вивчення курсу «Основи алгоритмізації та програмування» (http://weboap.ksu.ks.ua), за допомогою якого вирішується проблема підвищення ефективності вивчення цієї фундаментальної дисципліни. Описано проектування та розробку нової версії модуля «Середовище демонстрації програм», що дозволяє проводити обчислювальний експеримент для вивчення складності та мажорованості алгоритмів сортування. Велика увага приділяється розробці компонента Редактора коду. Сформована стратегія архітектурного дизайну, що визначає компоненти рішення та їх взаємодію. У статті описується які технології та продукти вибрані проектною групою як засіб реалізації рішення.