(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2011)
Вивчаються дані про використання системи сайтів в середніх класах загальноосвітньої школи, їх вплив на формування інформаційної культури школярів та підвищення рівня їх навчання. Сайти використовують технологію "хмарних обчислень" у середовищі Google, доступні з будь-якого підключеного до інтернету комп’ютера і не вимагають використання ресурсів самого комп’ютера. Сайти є безкоштовними, позбавлені будь-якої реклами, не потребують періодичного копіювання, захисту та взагалі роботи системного адміністратора. Це спрощує їх використання у навчальному процесі для шкіл різного рівня. Проведено статистичний аналіз роботи сайтів, виявлені головні тенденції їх використання.