(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2010)
У статті розглядаються можливості використання інноваційних інформаційних технологій у сучасній системі освіти. Особлива увага приділяється застосуванню web-мультимедійних технологій при вивченні гуманітарних наук. У якості прикладу використання інформаційно-комунікаційних засобів у процесі вивчення філологічних дисциплін описується призначення, функціональність та архітектура web-мультимедіа енциклопедії «Вільям Шекспір і Ренесанс» (http://shakespeare.ksu.ks.ua), розробленої у лабораторії інтегрованих середовищ навчання НДІ ІТ.