(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2010)
Сьогодні кооперація з промисловими підприємствами стає для дослідницьких груп в університетах все більш привабливим способом забезпечення базових та прикладних розробок. Крім того, промислові партнери є важливим джерелом нових наукових ідей та передових індустріальних технологій у відповідних секторах промисловості. Успішне співробітництво з промисловими організаціями дозволяє ВНЗ не тільки розвивати наукові спрямованості, але й підвищувати якість та попит в індустрії на свою продукцію: новітні технології та кваліфікований персонал для інтелектуальної праці. У статті представлено досвід та основні результати кооперації науково дослідницької групи ЗНУ з промисловими партнерами у Європі на прикладі трьох різних проектів.