(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2010)
Проведено аналіз підходів до побудови педагогічної моделі фахівця, особливу увагу приділено моделям компетентності. Виділено особливі вимоги до моделі фахівця у автоматизованій системі педагогічної діагностики і запропоновано систему параметрів, що описують очікувані знання, вміння і компоненти компетентності студента – майбутнього фахівця.