(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2009)
Розглянуто розробку та впровадження розподіленої версії онтологічного порталу менеджменту освітніх та наукових ресурсів МОН України. Наведено обґрунтування апаратно-програмної архітектури порталу. Проведено аналіз сучасних інтелектуальних інформаційних технологій та програмних засобів для проектування, створення і тестування онтологічних інформаційних систем, оцінку ефективності моделей архітектури онтологічного порталу з розподіленням на рівні баз даних та на рівні онтологій.