(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2008)
Обгрунтовується включення в навчальні плани курсу “Теорії програмування”. Визначаються його методологічні аспекти та основні поняття. Запропонований підхід призводить до простої структури курсу, його єдності з такими спорідненими дисциплінами як математична логіка та теорія алгоритмів.