(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2020)
Актуальним завданням підготовки вчителя за певним профілем є формування ІКТ-компетентності для використання у процесі навчання та майбутній професійній діяльності. Використання ІКТ сприямите формуванню технологічної грамотності, раціонального використання інформаційних ресурсів, інформаційної культури майбутнього вчителя. Навички роботи з ІКТ сприятимуть позитивному становленню іміджу сучасного вчителя.Реалізація набутих вмінь щодо використання ІКТ у практичній діяльності майбутнього вчителя дозволяє найперше презентабельно подати учням навчальний матеріал. Швидким на якісним інструментом для майбутнього вчителя є використання електронних презентацій, можливості яких не вичерпуються поданням навчальної інформації для учнів з ефектами анімації. За допомогою електронних презентацій можна організовувати проведення контролю знань через анкетування, тестування чи опитування учнів.У статті продемонстровано етапи конструювання тестів за допомогою електронних презентацій, а саме: створення тесту з однією чи кількома правильними відповідями, встановлення відповідності між множинами запитань і відповідей, визначення правильної послідовності дій.Дане дослідження акцентує увагу на використанні студентами електронних презентацій у процесі навчання не тільки для демонстрації навчального матеріалу, а й можливість організації контролю знань, що сприятиме до використання ІКТ для освоєння фахових дисциплін, проходження педагогічної практики, виконання індивідуальних завдань, написання курсових та кваліфікаційних робіт.Застосування вчителем електронних презентацій урізноманітнює навчальний процес та допомагає організувати учнівський колектив. Можливості електронних презентацій сприяють формуванню вмінь щодо користування ПК у професійній діяльності, а також ІКТ-компетентності та вмотивованості вчителя певного профілю.