(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2022)
У статті порушено проблему формування іміджу наукового товариства в інтернет-просторі. Діяльність молодих учених потребує постійної промоції, а наукову роботу слід популяризувати серед здобувачів освіти, тому актуалізовано питання брендингу наукового товариства як об’єднання, функціонування якого спрямоване на підтримку дослідників-початківців, створення умов для їхньої професійної та особистісної реалізації, а також налагодження партнерських відносин із вітчизняними та закордонними організаціями. Розглянуто цілі та інструменти брендингу як сучасного маркетингово явища, зокрема на прикладі брендингу закладу вищої освіти. Запропоновано застосовувати стратегії брендингу ЗВО до наукового товариства як органу самоврядування, до якого входять здобувачі та молоді вчені освітнього закладу. Визначено роль онлайнових інструментів у процесі формування бренду. Схарактеризовано структуру сторінки Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених Херсонського державного університету на офіційному сайті закладу та проаналізовано функції використаних модулів. Наведено варіанти часткового усунення виявлених недоліків, що спрощують керування сторінкою. Обґрунтовано доцільність переорієнтування функцій окремих модулів із метою раціонального розміщення контенту, встановлення взаємозв’язків із іншими інформаційними ресурсами, зокрема сторінками в соціальних мережах, та отримання додаткових аналітичних даних, що матимуть вплив на адміністрування інформаційних ресурсів задля добору та публікування контенту, що максимально відповідає запитам користувачів, а тому і інтересам цільової аудиторії, та сприяє збільшенню охоплення. Перспективою дослідження визначено аналіз Facebook-сторінки Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених Херсонського державного університету як інструменту презентації діяльності та взаємодії з цільовою аудиторією в інтернет-просторі.