(untitled) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2023)
Стаття присвячена дослідженню ролі хмарного сервісу Google Workspace у формуванні професійних компетентностей майбутніх вчителів математики. Сучасна освіта все більше орієнтується на використання технологій у навчальному процесі, включаючи хмарні сервіси, які надають доступ до різноманітних інструментів та ресурсів в Інтернеті, а вчителі математики мають володіти професійними компетентностями, які включають не тільки знання математики, але й вміння ефективно використовувати сучасні технології в навчальному процесі. Google Workspace є одним з провідних хмарних сервісів, який надає широкий набір інструментів для співпраці, творчості, та організації роботи з документами, презентаціями, архівуванням та іншими завданнями, що можуть бути корисними в освітній діяльності вчителів математики. Ключова мета полягає у вивченні ролі хмарного сервісу Google Workspace в формуванні професійних компетентностей майбутніх вчителів математики. Використані методи дослідження: аналітичний аналіз наукових джерел, аналіз педагогічного досвіду, експериментальні методи, статистичний аналіз. Проаналізовано наукові джерела, що стосуються поняття «компетентність», «професійна компетентність», «хмарний сервіс». Схарактеризовано можливості використання хмарного сервісу Google Workspace у підготовці майбутніх вчителів математики. Висвітлено нові можливості набору інтернет-інструментів хмарного сервісу Google Workspace, таких як Google Docs, Google Sheets, Google Slides, Google Drive та інші, які можуть бути ефективно використані в навчальному процесі.