РОЛЬ КВАЗІПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2016)
У статті проаналізовано виявлені у процесі дослідження суперечності між вимогами суспільства щодо підвищення якості освіти у вищих навчальних закладах, які готують учителів інформатики, і недостатнім рівнем готовності майбутніх спеціалістів до роботи у школі, між потребою вдосконалення системи професійної підготовки майбутніх учителів та відсутністю теоретичного та практичного підґрунтя щодо формування досвіду професійної діяльності майбутніх учителів у процесі педагогічної практики. Розглянуто формалізацію моделі організації та проведення виробничої практики, тоді як на сьогоднішній день виникає потреба технологізації цього процесу керівниками педагогічної практики на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Проведене нами опитування дало змогу проаналізувати стан педагогічної практики майбутніх учителів інформатики з точки зору студента-практиканта.
Keywords: педагогічна практика; підготовка учителя інформатики; квазіпрофесійна діяльність