ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА НАВЧАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З МАТЕМАТИКИ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ СПРЯМОВАНОСТІ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ІТ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2016)
У технічному вищому навчальному закладі математика є основою природничонаукового знання, оскільки саме вона дозволяє проникнути в суть багатьох наук і вирішити її проблеми, пізнати специфіку закономірностей. При створенні МІСНП з математики необхідно враховувати значимість цієї дисципліни у вивченні студентами загальнопрофесійних і спеціальних дисциплін.     Сучасний стан формування математичних знань у вузах в недостатній мірі орієнтований на подальше їх використання в професійній діяльності. У студентів недостатньо формуються вміння застосовувати математичні знання у вивченні загальнопрофесійних і спеціальних дисциплін.     В даній статті:     – розглянуто особливості формування професійної спрямованості навчання      математики за допомогою структурованого змісту мультимедійної      інформаційної системи навчального призначення (МІСНП);     – виявлено психолого-педагогічні особливості навчання математики студентів ІТ     спеціальностей;     – розглянуто методичні аспекти застосування МІСНП при викладанні курсу     "Дискретна математика" студентам ІТ спеціальностей.
Keywords: професійна спрямованість; технологія мультимедіа; інформаційна система навчального призначення; дискретна математика