ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ВЕБ-РОЗРОБНИКІВ У ВНЗ УКРАЇНИ ДО СЕРТИФІКАЦІЇ ЗНАНЬ ТА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
Одним з основних факторів успішного працевлаштування є вибір професії, що користується попитом на сучасному ринку праці. Для цього потрібно проаналізувати професії, які будуть користуватися попитом в майбутньому, щоб забезпечити високий рівень доходів і стабільну роботу.     На думку багатьох експертів, розвиток сучасних технологій є основним фактором,який стимулює зростання продуктивності та економіки в цілому. Ця тенденція характеризується станом ринку праці, коли значна кількість перспективних професій пов'язані з ІТ-сферою. Професія програміста є однією з найбільш затребуваних спеціальностей на ринку праці.     На сьогоднішній день, веб-розробка є одним з основних завдань у галузі розробки програмного забезпечення.     У даній статті розглянуті вимоги до веб-розробників. Розглянуто вимоги до фронтенд і бекенд розробників. Розглянуто рівні кваліфікації та вимоги до них. Розглянуто мови програмування для навчання. Це HTML5, XML, ccs3, javascript, PHP, sql. Розглянуто особливості сертифікації рівнів програмістів.     Розглянуто зміст дисципліни "веб-розробка", щоб отримати необхідні навички і знання в цій галузі. Розглянуто структуру навчального посібника з дисципліни.
Keywords: Освіта; програмування; робота; професія; сертифікація; навчання підручник