ГОТОВНІСТЬ СТУДЕНТІВ ДО ВИКОРИСТАННЯ ІКТ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ВНЗ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті аналізується проблема готовності студентів різних спеціальностей до використання інформаційних технологій у навчальному процесі вищого навчального закладу.Особлива увага приділяється сучасним процесам глобалізації та інформатизації вищої освіти як пріоритетним тенденціям розвитку сучасного українського суспільства.Експериментальні дані, що надаються в публікації, представляють порівняльну характеристику використання студентами різних напрямів та спеціальності підготовки інформаційних технологій під час навчання. Інформатизація освітнього процесу - один з основних пріоритетів у розвитку вищої школи, якісно новий етап для всієї системи вищої освіти, перспективний напрямок підвищення ефективності процесу навчання у вищому навчальному закладі.
Keywords: інформатизація; інформаційні технології; інформаційнокомунікаційне педагогічне середовище; вища освіта; навчальний процес у ВНЗ