ШВИДКЕ СТВОРЕННЯ ОБЛІКОВИХ ЗАПИСІВ СТУДЕНТІВ ТА ЇХ РЕЄСТРАЦІЯ В КУРСАХ ПЛАТФОРМИ MOODLE 2 (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
При створенні платформ дистанційного навчання значних зусиль потребує формування і підтримка в актуальному стані облікових записів користувачів, адже їх число у вищих навчальних закладах вимірюються тисячами. Цю роботу можна значно пришвидшити, якщо облікові записи не створювати «з нуля», а імпортувати дані про студентів із іншої бази даних. Нею може служити створена в 2011 р. Єдина Державна Електронна База з питань Освіти (ЄДЕБО), до якої в обов’язковому порядку заносяться дані про всіх студентів усіх вищих навчальних закладів України. Тому для усіх цих навчальних закладів може представляти практичний інтерес пропонований спосіб швидкого створення облікових записів студентів у найпоширенішій в Україні платформі дистанційного навчання Moodle шляхом імпорту даних, що експортуються із ЄДЕБО і формуються за допомогою електронних таблиць. При цьому передбачається створення контингентів академічних груп, що дає змогу викладачам записувати студентів на свої курси цілими групами за допомогою поки що мало відомого у нас методу синхронізації контингентів, особливості застосування якого теж розглядаються в даній статті.
Keywords: Moodle; створення облікових записів; синхронізація контингентів; Єдина Державна Електронна База з питань Освіти; ЄДЕБО