ФОРМУВАННЯ МАТЕМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ ПРОГРАМІСТІВ ЗАСОБАМИ ІКТ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті розглядаються питання формування математичної компетенції в майбутніх програмістів за допомогою впровадження в процес навчання математичних дисциплін педагогічних програмних засобів, що передбачають використання комунікативноінформаційних технологій. Зокрема, розкривається проблема використання в процесі викладання курсу аналітичної геометрії програмного педагогічного засобу «Аналітична геометрія», розробленого співробітниками лабораторії інформаційних технологій Херсонського державного університету під керівництвом професора Львова М.С. Основну увагу в статті приділено проблематиці формування математичної компетенції, яка є невід'ємною частиною підготовки майбутніх програмістів. Розглянуто базові принципи розробленого педагогічного кошти, які відображають специфіку навчання в рамках компетентнісного підходу в освіті. Визначено основні напрями використання ІКТ для організації процесу навчання з метою формування математичних знань і навичок, а також методичні особливості використання складових модулів розробленого програмного засобу при вивченні курсу аналітичної геометрії під час проведення лекційних та практичних занять, а також для організації самостійної роботи студентів, контролю отриманих ними знань і навичок.
Keywords: математична компетентність; педагогічний програмний засіб