НАВЧАННЯ АЛГОРИТМІЗАЦІЇ І ПРОГРАМУВАННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ МОВИ PYTHON (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті описані вимоги до освітніх мов програмування і розглядається використання Python як першої мови програмування. Розглядаються питання введення цієї мови програмування у викладання і заміна мови Паскаль на мову Python. Розглядаються переваги такого підходу. Представлено порівняння популярних мов програмування з точки зору їх зручності використання для навчання алгоритмізації та програмування. Мова Python підтримує безліч парадигм програмування: структурне, об'єктно-орієнтоване, функціональне,імперативне і аспект-орієнтоване. Існує ще одна перевага мови: всі алгоритми легко і структуровано записуються на мові Python. Тому, у зв'язку з вищесказаним, можна стверджувати, що Python претендує стати гідною заміною для навчального мови програмування Паскаль і в школах і на перших курсах вищих навчальних закладів.
Keywords: мови програмування для навчання; Python; Pascal; перша мова програмування; Навчання алгоритмізації та програмування