ВИКОРИСТАННЯ СЕРВИСУ GOOGLE DOCS У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті розкрито основні можливості та функції сервісу Google Docs, зокрема Document, Presentation, Table, Form. Розглянуто особливості застосування даного сервісу для навчання інформатики майбутніх учителів математики з метою вирішення інформаційних завдань: від пошуку різного виду інформації до спільного виконання проектів.Запропоновано три етапи методики організації колективної роботи щодо засвоєння сервісу Google Docs у навчальній та подальшій професійній діяльності майбутніх учителів математики. На першому етапі студенти знайомляться з сервісом Google Docs у якості користувача - вчаться використовувати його різноманітні можливості на прикладі вирішення завдань загального характеру. На другому етапі, маючи навички користувача,студенти використовують сервіс як учні при розв’язуванні задач з математики. На третьому етапі студенти розглядають сервіс як викладачі – для вирішення методичних та організаційних професійних завдань вчителя математики. Проаналізовано результати використання сервісу Google Docs при підготовці бакалаврів (6.040201 «Математика») на заняттях з інформатики у Харківському національному педагогічному університеті іменіГ.С. Сковороди.
Keywords: майбутні вчителі математики; інформатична підготовка; сервіси Google Docs