ФУНКЦІЇ ЕЛЕКТРОННИХ ОСВІТНІХ РЕСУРСІВ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНО ОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ УСНОГО МОВЛЕННЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФРАНЦУЗЬКОЇ МОВИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2015)
У статті проаналізовано використання інформаційно-комунікаційних технологій у формуванні професійно орієнтованої компетентності в аудіюванні та говорінні (монологічному, діалогічному мовленні) у майбутніх учителів французької мови на початковому ступені навчання (І-ІІ курсах). З метою забезпечити ефективність використання інформаційно-комунікаційних технологій під час формування професійно орієнтованої усномовленнєвої компетентності у майбутніх учителів французької мови на основі аналізу, систематизації та узагальнення науково-довідкових джерел автором виділено такі критерії відбору електронних ресурсів як навчального матеріалу:актуальність (сучасність); автентичність; змістовність; тематичність;інформативність; вживаність; доступність; відповідність комунікативним потребам майбутніх учителів французької мови, їхньому інтелектуальному рівню й інтересам;професійно інформативна значущість; інтерактивність; контекстуальність;медіа насиченість; соціокультурна цінність; виховна цінність. У свою чергу, функціональне використання інформаційно-комунікаційних технологій під час формування професійно орієнтованої усномовленнєвої компетентності у майбутніх учителів французької мови представлено класифікацією, відповідно до якої усі електронні ресурси за своїми функціями поділяються на комунікативні, спільні, документативні, генеративні та інтерактивні, що продемонстровано відповідними прикладами.
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології; професійно орієнтований; компетентність; усне мовлення; майбутні вчителі; французька мова