ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ВІДКРИТОЇ ОСВІТИ ДЛЯ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2014)
В публікації коротко проаналізовано розвиток технологій відкритої освіти, описано погляди науковців на поняття «відкрита освіта» та функціонально пов’язані з ним інші терміни та поняття, зокрема, «e-навчання», «глобальний освітній простір», «інформаційноосвітнє середовище», «технології відкритої освіти» та ін. Розглянуто можливості застосування технологій відкритої освіти для інформатизації навчального процесу.
Keywords: відкрита освіта; інформаційно-комунікаційні технології; інформатизація освіти; інформаційно-освітнє середовище; технології відкритої освіти