ВИБІР ПАРАМЕТРІВ ЛІНІЙНОЇ ФУНКЦІЇ ПОПИТУ, ЗАБЕЗПЕЧУЮЧИХ КОРЕКТНЕ ОБЧИСЛЕННЯ ЕФЕКТУ ЗАМІЩЕННЯ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2014)
У курсі мікроекономіки зручно в навчальних цілях використовувати адитивні функції попиту, в яких величина попиту задається лінійною функцією ціни, доходу та інших факторів. Але при розрахунку ефекту заміщення існує такий клас задач, в якому виходять неприпустимі відповіді. У статті описано виведене автором правило підбору параметрів рівняння, яке дозволить уникнути протиріччя.
Keywords: лінійна функція попиту; ефект заміщення; рівняння Слуцького