ДИСКУСІЙНІ АСПЕКТИ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ: МІЖНАРОДНІ ПІДХОДИ ТА УКРАЇНСЬКІ ПЕРСПЕКТИВИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2013)
Стаття присвячена аналізу дискусійних питань розуміння інформаційнокомунікаційної компетентності у міжнародних та вітчизняних освітніх колах. Висвітлено підходи міжнародних організацій щодо визначення поняття інформаційно-комунікаційної компетентності. Виокремлено терміни, які лежать в межах ІКТ для усвідомлення місця ІКкомпетентості учнів. Виділено відповідну термінологію та виокремлено контекст дискусій,що існують на сьогодні з питань визначення та трактування ІК-компетентності. Подано аналіз міжнародних стратегічних документів з освітньої політики Європейського Союзу.
Keywords: компетентність; інформаційно-комунікаційна компетентність; освітня політика; ключові компетентності; e-компетентність; реформування освіти