СТАТИСТИЧНА ОБРОБКА ПЕДАГОГІЧНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ В РАЗІ НЕВІДОМОЇ ФУНКЦІЇ РОЗПОДІЛУ ﻿ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2013)
Розроблений метод статистичного аналізу педагогічного експерименту для незалежних вибірок без обмеження на закон розподілу випадкової величини. Метод заснований на побудові функції розподілу за допомогою сплайнів. У середовищі алгоритмічної мови Delfi-7 складена програма, яка дозволяє побудувати інтегральні функції розподілу і перевірити нульову гіпотезу для довільного рівня значущості. Ефективність методу перевірена шляхом порівняння з результатами аналізу педагогічного експерименту в разі нормального закону Лапласа.
Keywords: вибіркові дані; нульова гіпотеза; педагогічний експеримент; програма; рівень значущості; сплайни; статистичні методи; функція розподілу