ОНТОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПОБУДОВИ Е-СЦЕНАРІЮ СУПРОВОДУ ПРОЦЕСУ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ УЧНІВ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2013)
Описуються підходи, засоби та технології формування корпоративних персоніфікованих ІКТ-систем формування знань. Розглянуто онтологічні аспекти побудови моделі е-сценарію супроводу процесу наукових досліджень учнів Малої академії наук України з використанням ІКТ. Це передбачає вирішення актуальних проблем підвищення ефективності дослідницької діяльності учнів МАНУ на основі застосування сучаснихмережних технологій е-дистанційного доступу до розподілених систем формування знань.
Keywords: персоніфікована корпоративна ІКТ-система; науково-дослідницька діяльність учнів; інформаційні джерела формування знань; онтологічна модель е-сценарію процесу супроводу наукового дослідження