ВПРОВАДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЯК ОРГАНІЧНОЇ СКЛАДОВОЇ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2012)
Висвітлюється авторський погляд на формування екологічного мислення, екологічної свідомості молодих поколінь, що є одним з головних завдань на шляху подолання глобальної екологічної кризи. На підставі особисто проведеного аналізу наукових видань та інших джерел, що висвітлюють гостроту проблеми, а також робляться спроби знайти шляхи її вирішення. Щоб система освіти була готова прийняти виклики XXI століття, необхідні певні перетворення системи на базі використання сучасних інформаційних технологій.
Keywords: інформаційні технології; екологічна освіта; трансформації освіти; система освіти