ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ВИКЛАДАЧІВ І СТУДЕНТІВ ДО ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2012)
У статті розглядаються актуальні питання вдосконалення навчального процесу у вищій школі на основі впровадження інформаційно-комунікаційних технологій навчання. Основна увага приділяється проблемі визначення умов і психолого-педагогічним особливостям застосування існуючих педагогічних програмних систем навчання математики у вищих навчальних закладах. Належну підготовку викладачів і студентів до використання інформаційних технологій навчання слід вважати однією з умов підвищення ефективності процесу інформатизації освіти.
Keywords: інформаційні технології; інформаційно-комунікаційні технології; інформаційні технології навчання; інформатизація освіти; інформаційна культура; комп’ютерна підготовка викладачів і студентів