ПРО СИСТЕМУ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ У ВІДКРИТОМУ ДИСТАНЦІЙНОМУ КУРСІ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2012)
У роботі описана перша частина відкритого дистанційного курсу «Дистанційне навчання від А до Я», присвяченого створенню та розвитку системи дистанційного навчання організації (університету або корпорації). Наведено результати навчального процесу та обговорення на школі-семінару в НТУ «ХПІ» у 2012 р. В роботі показано зацікавленість викладачів у новій формі дистанційного курсу і недостатню розвиненість персонального навчального середовища. Відкриті дистанційні курси можуть сприяти створенню суспільства практиків.
Keywords: дистанційне навчання; коннективізм; масовий відкритий дистанційний курс; система дистанційного навчання організації; соціальні сервіси