ПЕДАГОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ ОБЧИСЛЕНЬ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2011)
Сучасні досягнення комп’ютерних наук у сфері забезпечення надлишковості та захисту призвели до спільного використання даних у багатьох різних сховищах. Сучасна інфраструктура зробила хмарні обчислення захищеними та надійними, а поширення таких обчислень кардинально змінює уявлення про використання ресурсів та послуг. Матеріали даної статті присвячені визначенню педагогічних можливостей використання хмарних обчислень для організації навчання на основі компетентнісного підходу та моніторингу успішності учнів (студентів).
Keywords: хмарні обчислення; Інтернет-послуги; педагогічні можливості; технології Веб 2.0; моніторинг успішності; комптентнісний підхід; компетентнісні завдання; інформаційне навчальне середовище