КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ДО НАВЧАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ І ТЕХНОЛОГІЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ЕКОНОМІКИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2011)
Стаття присвячена можливостям використання компетентнісного підходу у процесі навчання інформаційних систем і технологій майбутніх учителів економіки. При цьому пропонується використовувати навчально-інформаційне середовище, що включає в себе розроблені дистанційний курс "Інформаційні системи і технології в економіці" та педагогічний програмний засіб "Фінансовий аналіз та оптимізація". Крім того, застосовуються і інші програмні засоби економічного спрямування. Працюючи у такому навчально-інформаційному середовищі, студенти економічних спеціальностей педагогічних університетів не тільки набувають компетентностей у галузі інформаційних систем і технологій в економіці, а й професійно-педагогічних компетентностей.
Keywords: компетентнісний підхід; інформаційні системи і технології в економіці; майбутні учителі економіки; навчально-інформаційне середовище