ХМАРНІ СЕРВІСИ В ОСВІТІ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2011)
Представлені основні онлайнові сервіси на основі cloud computing, що надаються Google для освітніх закладів. Описаний досвід використання Google Apps Education Edition в освітньому процесі. Проаналізовано і зіставлений досвід розвинутих зарубіжних країн впровадження в навчальний процес «хмарних обчислень».
Keywords: Cloud computing; Google Apps; IaaS; SaaS; хмарні обчислення; хмарні технології