СТРУКТУРИЗАЦІЯ СФЕР ВИКОРИСТАННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРОГРАМНИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ ГАЛУЗЕВОЇ СИСТЕМИ ДОБРОВІЛЬНОЇ СЕРТИФІКАЦІЇ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2011)
У статті висвітлені питання використання інформаційно-комунікаційних технологій та застосування педагогічних програмних засобів з точки зору оцінки якості програмної продукції, яка застосовується в сфері освіти. Авторами обґрунтовано, що в умовах інформатизації необхідно паралельно з традиційними методами освіти використовувати програмне забезпечення навчального призначення, які реалізують комплекс методичних цілей. Для створення нормативного забезпечення процесу сертифікації педагогічних програмних засобів важливою задачею є структуризація сфер використання ППЗ та опис інструментальних програмних засобів, що забезпечують розробку ППЗ певного методичного призначення.
Keywords: Класифікація; педагогічні програмні засоби; стандартизація; сертифікація