КЛАСИФІКАЦІЯ ПОКАЗНИКІВ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГРАМОТНОСТІ/ КОМПЕТЕНТНОСТІ ОСОБИСТОСТІ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2010)
Автор статті приходить до висновку, що інформаційна грамотність / компетентність особистості це сукупність її мотивів, знань, умінь, здібностей (показники: мотиваційний, контактний, змістовний, перцептивний, інтерпретаційний / оцінний, практико-операційний / діяльнісний, креативний), що сприяють вибору, використанню, створенню, критичному аналізу, оцінці та передачі інформаційних повідомлень, текстів у різних видах, формах і жанрах, аналізу складних процесів функціонування інформаційних потоків, медіа в соціумі.
Keywords: інформаційна грамотність; медіакультура особистості