ПРОВЕДЕННЯ ОБЧИСЛЮВАЛЬНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ ЗАСОБАМИ СИСТЕМИ ДИСТАНЦІЙНОГО ВИВЧЕННЯ КУРСУ «ОСНОВИ АЛГОРИТМІЗАЦІЇ ТА ПРОГРАМУВАННЯ» (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2010)
У статті представлено короткий огляд можливостей інтегрованого середовища вивчення курсу «Основи алгоритмізації та програмування» (http://weboap.ksu.ks.ua), розробленого лабораторією інтегрованих середовищ навчання НДІ ІТ Херсонського державного університету. У рамках висвітлення теми «Обчислювальний експеримент» надано приклади розв’язання та аналізу ефективності алгоритмів сортування для масивів даних різної довжини, наочне представлення їх роботи засобами модулю «Середовище демонстрації», а також подано кілька варіантів визначення складності за часом виконання програми.
Keywords: інтегроване середовище; основи алгоритмізації та програмування; середовище демонстрації; обчислювальний експеримент; ефективність; алгоритм сортування; час виконання; масив вхідних даних